Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Το σημείο που η φύση συναντά τον αστικό τρόπο ζωής . . .


Essence-Evolo-skyscraper-competition_dezeen_bn
Έχετε ποτέ φανταστεί την ύπαρξη βουνών ή ερήμων μέσα σε έναν ουρανοξύστη? Η ομάδα BOMP, από την Πολωνία, όχι μόνο το σκέφτηκε, αλλά και το σχεδίασε και αυτό αποτέλεσε το γεγονός το οποίο την οδήγησε στη νίκη του διαγωνισμού eVolo Skyscraper Competition 2015 .




 



Η αρχική ιδέα της ομάδας αυτής ήταν η δημιουργία ενός πελώριου αστικού οικοδομήματος, το οποίο θα αποτελούταν από ποικίλα       φυσικά περιβάλλοντα, όπως βουνά, ζούγκλες και βάλτους. Σε αυτά τα περιβάλλοντα οι χρήστες θα μπορούσαν να περνούν στιγμές       χαλάρωσης ξεφεύγοντας από την ρουτίνα της καθημερινής τους     ζωής προσομοιάζοντας ποικίλες και περίπλοκες εμπειρίες. Έτσι, κατάφεραν να φέρουν διάφορα φυσικά τοπία μέσα στην καθημερινή ζωή και στις αστικές κατοικίες με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν διάφορες ευκαιρίες στους ανθρώπους για ποικίλες περιπέτειες. 



Essence-Evolo-skyscraper-competition_dezeen_6 




Αυτό, βέβαια, που προκάλεσε εντύπωση ήταν η ικανότητά τους να οριοθετήσουν και να καθορίσουν ένα τελείως ακαθόριστο περιβάλλον, όπως αυτό της φύσης, μέσα σε ένα εντελώς κάθετο και γεωμετρικό οικοδόμημα. Μπορεί όμως κάποιος να καθορίσει τη φύση...?






Δεν υπάρχουν σχόλια: